Децентрализоване финансије: финансијска револуција или фикција?

Драге колегинице и колеге, у организацији Центра за сарадњу са привредом одржано је гостујуће предавање компаније MVP Workshop на тему „Децентрализоване финансије: финансијска револуција или фикција?”.

Испред компаније, присутнима су се обратили Лав Леон Худак, студент завршне године рачунарског инжењерства, тренутни студент продекан на Рачунарском факултету у Београду и Blockchain Developer у MVP Workshop-у, као и Александар Дамјановић, дипломирани економиста и запослени у истраживачком департману унутар MVP Workshop-а који се фокусира на тек настале технологије и експерименте у blockchain и Web3 индустрији.

Они су на почетку направили увод у свет blockchain-ова, а затим су објаснили шта су децентрализоване финансије (ДеФи), које врсте услуга и прозивода ДеФи нуди, како било ко може користити ДеФи, као и шта су аутоматизовани маркет мејкери и зашто су они револуционарни.

MVP Workshop је пионир у истраживању и развоју cutting-edge blockchain технологија. Примарно се бави развојем софтвера на Ethereum blockchain-у, али и гради екосистем истраживача, инжењера, и будућих предузетника са циљем да постави основу за будућност интернета и светског финансијског система.

Овим путем се захваљујемо нашим драгим гостима и свим студентума који су предавању присуствовали. Радујемо се новим заједничким пројектима и даљој сарадњи.