Компанија „Adacta” угостила студенте Економског факултета

У среду, 20. априла, у организацији Центра за сарадњу са привредом, компанија Adacta угостила је групу студената са Економског факултета.

На почетку, Исидора Иванишевић Живковић, Talent Acquisition Specialist, студентима је представила компанију и њен рад.

Adacta је међународна софтверска компанија, најпознатија по својој платформи осигурања AdInsure. Са више од 30 година искуства, компанија је у мисији да помогне осигуравачима да достигну свој потенцијал помоћу технологије. AdInsure помаже осигуравајућим компанијама да поједноставе пословне процесе, побољшају корисничко искуство и ефикасно управљају променама. Adacta сарађује са водећим осигуравајућим компанијама широм Европе, од оних које користе AdInsure за закључивање полиса за кућне љубимце, до оних које осигуравају ракете.

Компанија запошљава више од 400 талената и има шест филијала широм Европе. Као послодавац, пружа запосленима читав низ погодности, посвећује посебну пажњу размени знања и усредсређена је на сарадњу, увођење нових технологија и континуирани раст тимова и појединаца. Због тога се тимови у овој компанији састоје од савршеног односа врхунских стручњака и технолошких новајлија.”

Након представљања компаније, студенти су могли да чују искуства алумниста Економског факултета који су запослени у Adacti, њихов дан на послу, обавезе и одговорности. Они су такође објаснили и како неко ко је завршио Економски факултет може да пронађе свој пут у IT компанији.

Затим су присутни имали прилику да се упознају са радом софтвера AdInsure, његовим основним функцијама и алаткама.

„Оно што је основна предност овог софтвера, јесте то што је интегрисано све. Све потребе, свих запослених у једном осигуравајућем друштву су овде задовољење, тако да они могу да користе исти софтвер и да виде активности других запослених.”

На самом крају, Исидора је представила Mentorship & Onboarding програм, и упутила студенте о могућностима за запослење, самом процесу селекције и отвореним позицијама.

Mentorship & Onboarding програм је осмишљен тако да новозапослени има подршку свог ментора и свих колега из тима. Првог дана, новозапослени се упознаје са окружењем и тимом и дефинише се план за прву недељу. Затим се тај план спроводи и дефинише се план за први месец и надаље. Оно што је битно јесте да у току програма постоје три састанка са члановима комисије-на крају првог месеца, на крају трећег месеца и на крају шестог месеца. Први члан комисије је неко из HR-a, други члан је менаџер тиму у коме је новозапослени и трећи члан је ментор.

На састанку се пролази кроз разне упитнике, где је идеја да се врло транспарентно разговара о добрим стварима, уклапању у тим, о томе како се новозапослени снашао, али и о лошим стварима, изазовима као и потешкоћама са којима се суочава. Новозапосленом се затим дају савети и смернице, и дефинишу даљи циљеви.”