Одржана интерактивна радионица на тему „Који је твој каријерни пут”

У четвртак, 18. новембра, на Економском факултету одржана је радионица под називом „Који је твој каријерни пут” у сарадњи са компанијом Friendly HR, компанијом која се бави пружањем услуга из области људских ресурса. Гостујући предавачи су били Давид Антонијевић и Јован Јовановић, оснивачи ове компаније, као и Николина Новаковић, HR.
У првом делу радионице Давид Антонијевић је указао на значајне активности током студирања, које би сваком студенту могле да олакшају проналазак посла или праксе: „У значајне активности убројао бих студентске организације, конференције и догађаје, где можете да чујете различита искуства, и научите многе корисне ствари, затим сарадња са компанијама где можете да видите како компаније функционишу и да већ у првим данима студирања откријете у којој се сфери највише проналазите и чиме бисте волели да се бавите.”
Давид је такође нагласио да учествовањем у овим активностима, као и на Case study такмичењима, затим волонтирањем и праксом за време студирања, можете стећи пуно контаката и пословних познанстава, која могу бити веома значајна у будућој каријери.
Николина Новаковић, из угла HR-а, осврнула се на ствари које су битне приликом писања CV-а и мотивационог писма „Пре свега, најбитније је да CV буде у PDF формату јер у супротном га послодавац неће ни отворити. Такође, веома је битна слика коју стављате у CV. То не би требало да буде слика са ефектима, превисе шминке, селфи или слика из огледала. Најбоље би било да слику за CV направите у фото радњи или негде где ће та слика изгледати пристојно и професионално”.
Николина је објаснила да је за писање CV-а битно да буде прилагођен компанији којој се шаље, да текст буде сажет и да садржи ставке које су најбитније за посао за који конкуришете. „Најбоље је да CV буде на једној страни, зато што регрутер у просеку проведе од 6-8 секунди на једном CV-у. Није потребно да пишете сва радна искуства, већ само она која су значајна за позицију за коју конкуришете. Када немате радног искуства, можете ставити хоби, интересовања, завршену музичку школу, неки спорт који тренирате. Још једна ствар коју треба нагласити јесте да је пожељно послати мотивационо писмо, чак и када то није наглашено у пријави. Када регрутер види да сте послали и мотивационо писмо чак иако то није наглашено, ваше шансе за пролаз су се повећале за 50 посто. Мотивационо писмо такође треба да буде прилагођено послу и компанији за коју конкуришете”.
На крају, фокус је стављен на сам разговор за посао, како он изгледа и на то како би кандидати требало да се понашају. Јован Јовановић је указао да је битно да кандидати буду опуштени и да невербална комуникација буде у складу са вербалном: „Битно је да саговорника гледате у очи, да будете јасни и концизни, и када причате о својим искуствима, ставите акценат на ставке из огласа“.
Јован је искористио прилику да студентима представи кратку симулацију разговора за посао, а након тога је указао на честа питања која се могу очекивати.