„Са компанијом на ти” – Procter & Gamble

У организацији Центра за сарадњу са привредом одржано је још једно предавање у оквиру пројекта „Са компанијом на ти”. Овог пута, студенти су добили прилику да се упознају са компанијом Procter & Gamble и да сазнају више о могућностима које нуди.

Јана Влаховић, HR Specialist, упознала је студенте са самом компанијом, њеном историјом, производима које обухвата и вредностима које негује.

P&G има одређене вредности које као компанија носи већ 185 година. Сваки кандидат који аплицира за одређену позицију, својом пријавом донира пијаћу воду у подручја која то немају. Ово је мали корак којим P&G помаже угроженим подручјима. Такође, P&G се труди да сва паковања буду биоразградива. Паковања која су некада била пластична, замењују се картоном или мањим процентом пластике. Оно што је битно јесте да се P&G бори да сви састојци у оквиру продуката које поседује буду што здравији како за потрошаче тако и за околину.” објаснила је Јана.

Војислав Томић, Pharma & eCommerce Sales Manager, испричао свој каријерни пут и своје искуство рада у одређеним секторима, истакао која су му знања са Економског факултета помогла у развоју каријере и навео неке предности рада у самој компанији: „Заиста, од првог дана добијате неку дозу одговорности и очекивања, као и алате како бисте у изазовном окружењу направили одређени резултат. Такође, добијате прилику да радите са различитим типовима купаца и производа. Посао је динамичан и занимљив, и на крају радите добро не само за крајњег потрошача већ и за посредника који држи бизнис и живи од тога.”

Војислав је објаснио да је током школовања битно имати и ваннаставна искуства, јер је тада могуће стећи неке вештине које ће вам помоћи у даљој каријери као што су преговарање, професионална комуникација и продаја. Компанију P&G је описао као праву бизнис школу и навео да је најважнија карактеристика компаније то што промовише своје запослене, односно људе који почињу од прве позиције и на тај начин одржава мотивацију запослених на дугорочни период.

На крају, Јана је истакла на који начин се запослени развијају у самој компанији, објаснила је сам процес селекције и информисала студенте о отвореним позицијама за праксу и посао: „Имамо колеге који се међусобно подржавају и који доприносе нашем бржем професионалном развоју. P&G такође поседује платформе које вас терају и гурају да једног дана постанете лидери. Битно је напоменути и одређене вредности које негујемо, а то су поверење, одговорност, једнакост и етичност.”