„Са компанијом на ти” – Sanne Group

У четвртак, 8. децембра, у организацији Центра за сарадњу са привредом, одржано је још једно предавање у оквиру пројекта „Са компанијом на ти”.

Присутни су имали прилику да сазнају нешто више о компанији Sannе Group и могућностима које нуди.

На почетку, присутнима се обратила Сара Ђорђевић из Recruitment team-а која је студенте упознала са самом компанијом и београдском канцеларијом.

Sannе Group, компанија Apex групе, је водећи глобални провајдер алтернативних средстава и услуга корпоративног пословања. Запошљава око 2.200 професионалаца широм света и управља структурама и фондовима који имају имовину већу од 645 милијарди долара.

Такође, Сара је наше студенте упутила у процес регрутације и селекције, истакла неке бенефите рада у компанији, информисала их о отвореним позицијама за посао и праксу и поделила са њима бројне савете о томе шта HR сектор очекује од кандидата.

Затим је Ксенија Петровић-Senior Associate Fund Controller објаснила чиме се компанија тачно бави и шта је то Private Equity.

Анђела Ћулибрк и Владан Божић су поделили своје искуство о раду у компанији и испричали свој каријерни пут од студента ЕКОФ-а до запослења у Sanne Group.

„Ја сам апсолвент Економског факултета и у Sanne сам нешто мање од две године. Кренуо сам са праксом када сам био трећа година факултета, и оно што могу да кажем јесте да је могуће бити на пракси и уједно завршавати факултет. Одмах сам додељен тиму који ради са нашим највећим клијентом и то је за мене била невероватна прилика јер сам стекао огромно практично знање и имао прилику да знање стечено на факултету применим” истакао је Владан.

Анђела је истакла неке бенефите рада у компанији Sannе, као што су рад у мултинационалној компанији, рад са клијентима из различитих делова света, опуштен, пријатељски настројен и приступачан колектив и велика могућност напредовања. Она је у Sannе преко 4 године и своју каријеру је такође започела као Intern, а сада је на позицији Аssistant Manager Fund Controller и води свој тим.

На крају је Јасмина Окановић- Senior Manager Fund Controller студентима поставила case study који је успешно решен.