Ekof Business Lab

Ekof Business Lab је пројекат који је покренут од стране Економског факултета Универзитета у Београду у сарадњи са компанијом ЕY и представља пионирски пројекат на Универзитету у Београду.

Програм је осмишљен тако да студенти кроз менторски процес стичу вештине које ће их учинити пожељним кандидатима на тржишту рада. Ментори су представници угледних компанија различитих делатности. Принцип је да сваког месеца имамо нову компанију домаћина и да се сваког месеца појављује компанија из новог сектора како би студенти имали прилику да учествују у симулацијама конкретних процеса из различитих грана. Корпоративни ментори студентима додељују задатке који осликавају реалне проблеме са којима се фирма суочава на дневном нивоу. Осмишљена да приближи студентски свет свету бизниса, пракса оспособљава младе за практично размишљање и пружа им корисна искуства.

Оно што га издваја од сличних пројеката јесте форма In-House праксе која подразумева да тренинзи буду одржани на самом факултету у посебно опремљеној лабораторији.