Донација књига

Економски факултет Универзитета у Београду препознатљив је по својој опсежној издавачкој делатности коју спроводи Центар за издавачку делатност (ЦИД). Неколико година уназад, Факултет преводи најзначајније и најквалитетније стране уџбенике из области економије, пословног управљања и статистике, чиме је и таква издања уврстио у свој издавачки опус.

У недељи у којој обележава 80. рођендан, Економски факултет у Београду није заборавио на улогу које средње школе имају у образовном као и друштвеном систему. Економски факултет у Београду прошле године је покренуо акцију донације књига средњим школама под називом „Екоф библиотека у Вашој школи“. Том приликом поклоњено је више од 500 књига из факултетске издавачке едиције.
Ове године наставио је са истом акцијом. Симболично је изабрано 80 школа којима су додељени пакети који садрже актуелна издања универзитетских уџбеника и монографија из области економије, пословног управљања и статистике у вредности од 1,2 милиона динара.

Свечана додела организована је у понедељак, 27. марта у Професорској сали Факултета.

Декан Економског факултета, проф. др Бранислав Боричић истакао да је Факултет веома задовољан сарадњом са средњим стручним школама и гимназијама и да поклон представља знак пажње школама из којих факултет традиционално добија најбоље студенте и који сутра постају одлични економски стручњаци.

Продекан за сарадњу са привредом, др Драган Лончар додао је да Факултет припрема и часопис за средњошколце, организује маркетинг радионице, рекламијаде, а све са циљем промоције економске науке и предузетништва, посебно у гимназијама у којима не постоји ни један обавезан или изборни економски предмет, што их, на жалост разликује од гимназија земаља Европе или окружења.
Поред донације књига, факултет је до сад донирао средњим школама и рачунарску опрему. Са по 20 рачунара опремљене су рачунарске учионице и кабинете у четири школе.
Циљ оваквих акција је успостављање дугорочне сарадње са средњим школама као и ширење знања о економској науци међи средњошколском популацијом.

Донација књига средњим школама у Србији 2016. године