Екоф амбасадори

„ЕКОФ амбасадор“ је пројекат Економског факултета Универзитета у Београду кроз који се афирмишу бивши и садашњи студенти факултета, који на најбољи начин промовишу факултет и представљају успешне појединце у сфери економије и бизниса, али и ван ње.

Декан Економског факултета Универзитета у Београду проф. др Бранислав Боричић именовао је атлетичара Страхињу Јованчевића за првог ЕКОФ амбасадора.

Страхиња Јованчевић је остварио велики успех на Европском првенству у атлетици 2019. године, а након тога признање му је уручио проф. др Бранислава Боричића који је имао само речи хвале за њега.

„Још при нашем првом сусрету на факултету када је полагао испит код мене, Страхиња Јованчевић је показао да је велики шампион и да је фер плеј његов главни принцип. Пресрећни смо због његовог успеха и желимо да му захвалимо што је најбољи узор млађим колегиницама и колегама, и што Економски факултет представља у најбољем светлу. Зато смо одлучили да га именујемо за првог амбасадора нашег факултета и тако му одамо признање за све успехе на терену и ван њега.“, рекао је проф. др Бранислав Боричић.

Страхиња је апсолвент Економског факултета на смеру Микроекономска анализа, а први пут је представљао факултет на Универзијади у Тајпеју 2017. године где је освојио 8. место међу 12.000 учесника из свих земаља света.

За другог почасног амбасадора факултета проглашен је алумниста Иван Станковић.

Данас директор и власник маркетинг агенције Communis, Иван Станковић завршио је Економски факултет 1978. године. Каријеру је почео у маркетингу, након чега је основао прву мултинационалну рекламну агенцију за Југоисточну Европу Saatchi & Saatchi. Добитник је бројних признања, између осталих и награде за животно дело Удружења економских пропагандиста Србије. Аутор је књиге “Kакодалогијa”.

“Велика је част за једног студента добити титулу амбасадора једног факултета. Иако нисам био најбољи студент,  мени је Економски факултет дао велику и сјајну основу да у животу нађем оно што ме интересује, испуњава и узбуђује и након четрдесет године каријере. И на томе сам бескрајно захвалан”, изјавио је Иван док му је проф. др Бранислав Боричић уручивао плакету.