О нама

Центар за сарадњу са привредом, као организациона јединица Економског факултета, има за циљ успостављање и развијање сарадње са најуспешнијим привредним субјектима и институцијама које послују у Републици Србији. Основни задатак Центра је да нашим студентима омогући што више прилика за практични рад током студија и повећа шансу за налажење жељеног посла. Поред тога, Центар за сарадњу са привредом бави се маркетингом и односима с јавношћу, као и каријерним вођењем и саветовањем студената.

Значај практичног знања и искуства је данас изузетан за даљи професионални развој наших студената, а истовремено је од заједничког интереса за Факултет и за компаније стварање успешних младих људи, који разумеју пословне проблеме и поседују потребне вештине и знање за њихово решавање. Управо због тога, фокус сарадње са привредом је повезивање студената и стручњака из разних области током целокупног студирања.

Повезивање привредних субјеката и студената Економског факултета реализује се кроз гостујућа предавања и презентације представника компанија, теренску наставу, организовања студија случаја и тематских радионица, и сл. У погледу стручног усавршавања, студентима су на располагању бројни програми стручних пракси, менторски програми, програми запошљавања, као и програми стипендирања мастер и докторских студија које компаније реализују у сарадњи са Центром. Економски факултет има сарадњу са више од 500 компанија и институција.

Центром за сарадњу са привредом руководи проф. др Драган Лончар, продекан за сарадњу са привредом и организацију.